Het digitaal versturen van uw facturen

U weet dat het printen, kopiëren, inpakken, frankeren, verzenden en archiveren van de facturen u veel tijd en geld kost. U weet ook dat E-Invoicing — het digitaal versturen van facturen — de oplossing hiervoor is. Maar u en uw ICT mensen zitten niet direct op een complex ICT project te wachten: met ons software platform kunt u snel, eenvoudig en goedkoop uw facturen digitaal versturen.

Elektronisch factureren is meer dan een PDF sturen

Een factuur in PDF formaat is geen elektronische factuur, alleen maar een digitaal plaatje van een factuur. Een elektronische factuur is een bestand dat volgens een bepaalde standaard geformateerd is en alle factuurgegevens bevat.
E-Invoicing ondersteunt de belangrijkste standaard formaten zoals UBL2.0, UN/CEFACT II en de INSBOUW003 standaard voor de Bouw-industrie, maar is ook in staat om een klantspecifiek formaat te maken en versturen.

De overheid geeft E-Invoicing prioriteit

De overheid is een belangrijke speler bij het promoten van elektronisch factureren door het versoepelen van de regelgeving en het nemen van een voortrekkersrol.

Duidelijk soepelere regelgeving

Om de drempel tot elektronisch factureren zo laag mogelijk te maken, heeft de overheid de regels vereenvoudigd:

  • geen verplichting meer een papieren kopie van een elektronische factuur te bewaren
  • de regels voor elektronische facturen zijn gelijk met die van papieren facturen
  • de elektronische handtekening is niet meer verplicht

Al in 2014 moeten 80% van de facturen elektronisch worden ontvangen !!!

Steeds meer overheidsorganisaties werken dit moment met e-factureren of zijn van plan dit op korte termijn te doen. In 2010 wil de overheid 10% van alle facturen elektronisch verwerken. De doelstelling van de rijksoverheid is om in 2014 al 80% van de facturen elektronisch te ontvangen. Hiervoor is een actieplan opgesteld voor verdere versoepeling van de regelgeving en voorlichting.

Klaar voor DigiPoort

Digipoort is het ‘elektronische postkantoor’ van de overheid voor bedrijven, ook voor het versturen van elektronische facturen. Het versturen gebeurt via SOAP Webservices. Onze E-Invoicing software is hier klaar voor.